Blogg

16. dec, 2018

Idag har Friljusets Ella gått på jaktprov och drivit 1+ 1 rå. I och med dagens reslutat så är hon nu utställningschampion vilket vi är mycket glada och stolta över.

Nu blir det hårdträning på tassvilt Cool

26. nov, 2018

Idag gick provdagen bättre, Bea drev 1+1 rå och fick en fin fjärde placering. Hon hade två välbuktande råddjurs drev med riktigt bra tryck (140 skall/min) där vi kunde följa dreven från så gott som samma plats under hela provdagen. 

23. nov, 2018

Provdagen gick inte som planerat, först la vi två timmar på att få upp hare utan att få upptag. Sen blev det nytt släpp och upptag på rå som efter en stunds drev gick ut på en väg med tappt som följd. Därefter gick drevet in i bebyggelse och rakt ut på en åker och då la Bea av .

Nytt upptag på rå som hon drev riktigt bra tills hon sprang rakt in i elstaket och strömmades rejält  och  blev ligandes en stund. Detta upprepades ännu en gång och efter det valde jag att avbryta provet, dagens reslutat blev 2 rå.

22. nov, 2018

Friljusets Bea I och Martin är nu på plats inför Drever SM 2018 som i år arrangeras av Skaraborgs Dreverklubb i trakterna kring Falköping.  Domare och prov rutor är lottade. Nu håller vi tummarna att allt går bra imorgon Gilla

12. nov, 2018

Fint reportage om vår Bea idag i smålänningen Cool