5. dec, 2015

Kronobergs klubbmästerskap 2015

Bea lottades till en jaktmark i Göteryd där det fanns gott om vilt. Jag bad att få släppa där det fanns störst chans till att få upp räv.

Det dröjde inte länge innan upptaget kom och jag hade förhoppning om att det kunde vara räv eftersom upptaget kom mellan en åtel och ett rävgryt men efter en timmes drev såg vi att det var rådjur Bea drev. Drevet gick till full tid och ett förstapris var klart.

 Eftersom det är tävling bad jag att få släppa på hare för att kunna få det 4 värdefulla extrapoängen, dubbeletta rådjur brukar sällan räcka till seger har man av erfarenhet lärt sig..

Släpp två blev nere i byn där det skulle finnas tyskhare. Efter tio minuter blev det ett påstick som varade i 30sek innan haren gick in i ett stenröse och dötapt blev som följd. Nytt släpp och nytt upptag. Drevet gick ut och följde en skogsväg och därefter ut på åkrarna, nu var det bra att hålla tummarna att det är en hare framför Bea. Efter ett noterbart tapt fortsatte drevet ner till byn, drevtiden började närma sig 60min och vi hade fortfarande inte sett drevdjuret. Vi föflyttade oss till en gammal skogsväg där drevet hade gått ett antal gånger och efter ett tag passerade haren vägen och ut på en åker, perfekt nu var drevdjuret konstaterat! Efter det att Bea passerade åkern gick drevet endast ett par minuter till innan det blev dötapt och Bea återvände tillbaka till oss. Hartvåan var i hamn och nu var det ett andrapris till som behövdes.

Tredje släppet för dagen och upptag på rå som går till full tid och domaren beordrar koppling.

Vädret var riktigt dåligt och det var emellanåt stormbyar och regnet piskade från sidan.

1rå, 2ha, 2rå (kombietta)