30. nov, 2015

Småhunds SM 2015

Klockan 08.00 strök jag kopplet och Bea for iväg som en avlöning, nu var det annan fart i söker än på drever SM, måtte skendräktigheten släppt!

Det dröjde inte länge förrän upptaget kom, det var rådjur Bea hade fått upp. Drevet gick i fina bukter till full tid. Nytt släpp och upptag på rå igen. Även detta gick till full tid och buktade mycket trångt. Bea kopplas och vi byter område.

Efter ett antal sökturer blir det ett påstick och upptag på tyskhare som går ner i byn efter ett tag. Haren syns ett flertal gånger och nu har hon riktigt bra tryck på haren. Drevet går till full tid och Bea avbryter efter 104 min drev. Bea återvänder till upptagsplatsen och återvänder till en nöjd husse och provet avslutas.

1Rå 1Rå 1 Ha 53Ep. Totalt 109p.

Resultatet räckte till en fin andra plats och en totalseger för drevrarna i överlägsen stil då samtliga tre drevrar tog trippelettor. Västralunds Rex gjorde återigen ett lysande resultat och tog hem den individuella segern med 109,1p och snuvade därmed Bea på segern med 0,1p. Nära skjuter ingen hare!