23. nov, 2015

Drever SM 2015

I år blev det inte lika rolig att vara på SM som förra året. Bea var skendräktig och jag hade planer på att inte ställa upp, men har man kvalificerat sig till ett SM måste man nästan vara med. Dagen började med en Bea som inte söker ut utan springer mest runt och jamsar. Efter ett tag tar hon sig an nattslag på svenskhare som efter ett tag resulterar i upptag. Nu var det slag läge tänkte husse då Bea är hyfsad på tassvilt. Efter ca 30min blir det tapt och kort därefter visar pejlen ståndskall. Det går 10 min och Bea står fortfarande helt stilla. Med tanke på att det finns varg i Dalsland började husse och domarna bli oroliga, så vi beslöt att ta oss till platsen omgående. Väl framme kom Bea fram under en gran och pep som en valp och var alldeles jamsig! Man blev både glad och arg då tankarna hade varit inne på varg.

Jag sa till domarna att jag ville försöka med ett släpp till med en förhoppning av att hormonerna lugnat sig något. Det blev ett upptag på rå som hon körde med bra tryck fram i ca 40min, sedan upprepade sig samma senario igen! Mitt i fullaste drev blev det tvärstopp, men denna gång blev jag inte orolig för vargen utan jag förstod att hon var på gång med att reda bo under en gran igen. Jag beslöt då att avbryta provet pga skendräktighet.

Nu blir det upp till bevis nästa vecka då det är dags för småhunds SM. Mycket jakt och lite mat är det som står på schemat fram tills dess, bära eller brista!!