Blogg

10. jan, 2019

Det är så roligt att få återrapportering från våra duktiga valpköpare.

Ginzo, Gibson och Giza har kommit igång och driver för fulla muggar. Nu vill vi gärna ha lite bilder och se hur stora och fina de blivit Vinkar Bra jobbat alla hussar och mattar!

24. dec, 2018

Nu är det julmysigt i huset. Friljusets Ella har lyckats charma husse så hon får vara med och julmysa framför brasan. Vi önskar er alla en riktigt mysig och härlig God Jul Hjärta

23. dec, 2018

Idag gick Bea på jaktprov för att kunna kvalificera in sig till nästa års klubbmästerskap. Vi släppte på nya rävslag som hon väckte på direkt. Upptaget kom och vi stog och lyssnade på det vi trodde var ett rävdrev som vi sedan spårade av och som tyvärr visade sig vara ett rådjur. Efter dryga timmens drev kopplade vi henne då vi sett nya harslag som vi släppte på. Efter 5-10 minuter blev det upptag på tyskhare som hon körde till full tid. Nytt släpp och upptag på rådjur som hon körde till ett tredjepris då jag kopplade henne på ett tappt och avslutade provet. Dagens resultat blev 2rå + 1 hare+ 3 rå, ep 34. 

17. dec, 2018

Friljusets Bea I är parad med River Race Regall, se bild. Regall är en lovande unghane som kvalificerade sig till Drever SM i år, endast två år gammal. Han har fått högsta EP (5) på drevarbete, väckning på tappt,skall/hörbarhet, skall under drev och samarbete.

En komination vi tror mycket på med stor jaktådra.  Parningen har gott bra och nu hoppas vi på valpar i slutet på februari.

16. dec, 2018

Stamtavla på kommande valpar.