Blogg

6. jan, 2020

Tack för den fina bilden på Friljusets Dina och Friljusets Hanna 😀 vilken lyckad jaktdag med era fina tjejer! Med denna bilden vill Friljusets kennel önska er alla en god fortsättning på det nya året och ett fortsatt bra jaktår!

31. dec, 2019

Idag var det en lyckad jakt med Friljusets Ella. Det kändes som ett bra avslut på detta året med två harar och ett rådjur som resultat. Nu är det läge att satsa på en tass etta för Ella i januari, så är championatet i hamn. 

25. dec, 2019

Idag var jag ute med Friljusets Ella, som vanligt hoppar hon upp i fyrhjulingen för att få följa med husse ut i skogen. Dreven är nu uppe i riktigt bra nivå, förra helgen drev hon räv med bra tryck och nyansering. Idag blev det rådjursdrev hela dagen men tyvärr gick inget i pass. Vi väntar på spårsnö för att kunna starta på jaktprov och komma åt rävettan.

14. dec, 2019

Idag var det dags för jaktprov med Friljusets Bea I för att kunna kvalificera sig till nästa års klubbmästerskap. Det blev en kanondag i skogen med 1 hare + 1 rå. Jag valde samma taktik som på SM, fast denna gången gick det hem.

Efter bra slagarbete tar hon upp hare som hon kör till full tid med en noterbar tappt. Rådjursdrevet buktar grymt trångt utan tillstymmelse till tappt. Nu väntar vi spänt på egenskapspoängen. Hoppas detta räcker till att kvalificera sig till KM nästa år 😉

29. nov, 2019

 

Alltid små marginaler mellan ett bra resultat och en lägre pacering. Några minuter till på hardrevet och 10 minuter till på rådjursdrevet hade gett oss ett annat reslutat. Som vanligt är det lite stolpe ut på SM med tanke på toppreslutaten som tagit henne dit. Husse får ta på sig taktik kopplingen som visade sig vara dumdristig på rådjursdrevet. Men det är alltid lätt att var efterklok. SM slutade med en nionde placering dock känns det som en seger att kunna vara med för sjätte året i följd. Alltid något att glädjas åt.....